Akce, novinky a zajímavosti

25.04.2016 17:20

20.05.2016 - Světový den včel

18.-22.05.2016 - Mezinárodní výstava myslivosti, rybářství a včelařství v Lysé nad Labem (www.vll.cz)

21.-22.05.2016 - Včelařská pouť na Svatém Hostýně https://csvbystrice.webnode.cz a www.hostyn.cz


......................................................................................................


Cíle projektu Svéprávný včelař    

Cílem celého projektu je nastavení jasných pravidel a postupů jak pro chovatele, tak i pro státní správu. V českém včelařství je zakořeněna spousta mýtů a zvykových situací, které nemají oporu v zákonech, vyhláškách a platných nařízeních. Není cílem vyvolávat konfliktní situace, ovšem pokud po nás chovatelích vyžaduje kdokoli, cokoli, jakkoli, nad rámec platných předpisů, nemůže toto vyžadovat tím, že nám to přikáže. Zejména v těchto situacích je potřeba nepodlehnout tlaku, ozvat se a vyžadovat dodržování platné legislativy. Je nutné také připomenout, že i chovatel má své povinnosti a ty je nutné plnit. Nelze některé principy po někom chtít, ale sám je nedodržovat.

https://svepravnyvcelar.cz/


.......................................................................................................


Vyšla brožura Hravě o včelách v mateřských školách - 8 kapitol, aktivity, obrázky, učitelská část. Ke knížečce patří ještě CD s podklady a sáček semen svazenky. Zatím byl tiskový náklad pouze 300ks - vydal Dům dětí a mládeže v Uherském Hradišti s podporou Lesů ČR a Arte natura.

www.ddmsikula.cz/ke_stazeni_2016/o_vcelach_v_materskych_slkolach_Vyber_pavelcikova.pdf


.......................................................................................................


O projektu najdi si včelaře

Portál www.najdisivcelare.cz, má za úkol pomoci běžným zákazníkům, kteří kupují med v supermarketech, aby kupovali med a včelí produkty přímo u včelařů.

Portál najdiSiVcelare.cz si klade za cíl podporovat regionální nabídku včelařů. Včelaři mohou prodávat med ze dvora a tedy přímému spotřebiteli, bez nutnosti dodávat med do obchodů a velkých supermarketů. Při odběru medu přímo od včelaře máte jasnou představu o původu medu. Včelař ve Vašem okolí si bude zakládat na kvalitě medu, abyste si pro med dojeli i příště a popř. ho i doporučili svým známým.

Portál www.najdisivcelare.cz je upraven pro zobrazování i na mobilech a tabletech.

Provozovatel stránek www.najdisivcelare.cz funguje jako zprostředkovatel (zobrazovatel) informací nabízených tímto serverem, a nenese odpovědnost za poskytnutí včelích produktů nebo jejich kvalitu třetí stranou.


Zapojení do projektu je pro včelaře v základní verzi ZDARMA.


.........................................................................................................


Léčení kyselinou šťavelovou pro potlačení Varroa destructor v ČR oharkovi.com/