Dvě nové knihy a dvě těžko dostupné k dispozici

12.12.2015 21:37
Vážení a milí,
 
protože jste si v minulém roce v našem Spolku pro rozvoj včelařství MÁJA objednali knihu Václava Švamberka VČELÍ PASTVA, dovoluji si upozornit Vás na novou knihu dr. Švamberka, která se rodí právě v těchto dnech. Jmenuje se PROSTŘEDÍ A VČELY
 
Kniha PROSTŘEDÍ A VČELY je bohatě ilustrovaná publikace, která volně navazuje na VČELÍ PASTVU. Od charakteristiky jednotlivých zdrojů potravy včel se dostáváme ke vztahům včel a prostředí. PROSTŘEDÍ A VČELY se zaměřuje na ekologii jednotlivých včel, včelstev i na úlohu včel v ekosystémech z hledisek působení faktorů neživé i živé přírody. Podrobně pojednává o výživě včel podle ročních období se zvláštním zaměřením na časové a prostorové rozložení pylové snůšky a na zákonitosti vývoje včelstev podle fenologických období. Seznámíte se s náplní základních ekologických pojmů, zákonů a pravidel a jejich aplikací ve včelařské praxi. Cena pro veřejnost: 410 Kč. Cena pro členy Spolku pro rozvoj včelařství MÁJA: 310 Kč
 
Kromě knihy VČELY A PROSTŘEDÍ vydává náš Spolek MÁJA Švamberkův fenologický kalendář, kterému říkáme „KOLEČKO“. Jedná se o soustavu umných nastavitelných koleček, která vedou včelaře pomocí dat rozkvětu signalizačních vůdčích i dalších druhů rostlin k poznání pravidelně se objevujících změn v přírodě. Tyto změny určují na obvodu vyznačená fenologická období. Ve výseku na přední straně se po nastavení otočného kolečka rozkvetlými rostlinami proti šipce objeví práce, jejichž vykonání je v tomto čase potřebné. V okénku zadní strany kolečka se současně zobrazí producenti medovice, kteří ve stejné době často tvoří medovici. Cena kolečka pro veřejnost: 50 Kč, cena kolečka pro členy Spolku  MÁJA: 30 Kč (kvůli ceně poštovného se vyplatí objednávat spolu s knihou PROSTŘEDÍ A VČELY). Zahájení distribuce knihy PROSTŘEDÍ A VČELY a „KOLEČKA"  bude v polovině prosince 2015.
 
V přílohách posílám pro ilustraci titulní stranu knihy PROSTŘEDÍ A VČELY a Švamberkova fenologického kalendáře. Kvůli posílání e-mailem jsou oba obrázky zmenšené. Jestli máte zájem o podrobnější informace, podívejte se prosím na https://www.majabee.cz/knihy-v-prodeji
 
Tato tabulka uvádí ceny pro členy a nečleny Spolku MÁJA při odběru 1 knihy a 1 kolečka samostatně a obou najednou. Nelze postihnout všechny další možnosti, proto cenu pro jakékoliv další varianty Vám pošleme e-mailem. 
v Kč
Kniha PROSTŘEDÍ A VČELY
Švamberkův fenologický kalendář„Kolečko"
Celkem se zasláním na dobírku (+120 Kč)
Celkem se zasláním s platbou na účet spolku (+70 Kč)
Cena pro veřejnost (nečleny spolku MÁJA)
410
 
530
480
 
50
170
120
410
50
580
530
Cena pro členy spolku MÁJA
310
 
430
380
 
30
150
100
310
30
460
410
 
E-mail pro dotazy a objednání je spolek@majabee.cz.
 

Děkuji Vám za pozornost a přeji krásné zimní dny

 

Radka Ingrová

výkonná ředitelka Spolku pro rozvoj včelařství MÁJA
www.majabee.cz

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

V knihovně v Děčíně bude v prosinci 2015 a nejspíš ještě v lednu 2016 k vypůjčení knížka PaedDr. Vladimíry Hornáčkové, Ph.D. - Inspirace pro tvorbu projektu v mateřské a základní škole na téma "Včelka a příroda" (vysokoškolské skriptum), mám ji tam objednanou v rámci meziknihovní výpůjční služby kvůli okopírování - není běžně v prodeji a je jen pár výtisků. Má asi 150 stran s návody na aktivity s dětmi. Jsou tam fakta z včelařství uzpůsobená dětem, včelí pohádky, písničky s choreografií, hry, pohybové aktivity, výroba figurek a loutek, pečení perníčků ... Pokud by měl někdo zájem asi hlavně kvůli včelařským kroužkům, můžu později nabídnout kopie nebo si knihu po mně mohou zájemci v knihovně vypůjčit, než se vrátí zpět do domovské knihovny.

POZOR - dopsáno 30.prosince 2015 - podle informace z časopisu Včelařství bude pro velký zájem připraven dotisk této podařené knihy a bude tedy snad větší šance na její zakoupení v originálu.

 

Dál mám doma po velkém snažení konečně alespoň kopii knihy Včelí Království od Františka Nešpora, kterou už téměř nejde sehnat v originálu k zakoupení. Takže také nabízím případným zájemcům možnost okopírování. Kniha je také věnována práci s mládeží a v tomto duchu je i hezky ilustrovaná. Včelaře Františka Nešpora asi nemusím mezi ostatními včelaři dále představovat.

 

S přáním hezkého dne

Elena Zichová - kontakt na elenazichova@seznam.cz

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dobrý den,
dovoluji si obrátit se na vaši organizaci s nabídkou knihy Apiterapie Léčení včelími produkty Ing. Štefana Demetera, CSc., kterou jsem přeložila ze slovenského originálu a vydala u nás. Kniha obsahuje velké množství informací o všech včelích produktech, nejnovější výzkumy i řadu receptů, autorovy zkušenosti. Podle dosavadních ohlasů je tato kniha přínosem nejen pro laickou veřejnost, ale především pro každého včelaře. Prosím tímto o předání informace o této knize vašim členům. V případě zájmu mne můžete kontaktovat na této adrese nebo telefonicky na čísle 737638159. Cena 1 knihy je 260.- Kč, s poštovným a balným 320.- Kč. V případě hromadné objednávky se poštovné může rozpočítat dle váhy zásilky.
Více informací o knize najdete na mé facebookové stránce Apiterapie (www.facebook.com/knihaapiterapie/).
Děkuji.
S pozdravem
A. Lenochová